Bram Krol heeft als eerste in Nederland geschreven vanuit het oogpunt van de Gemeentegroeibeweging (1979 ‘Onder commando’; 1982 ‘Gemeentegroei’). Hij werkt sinds 1978 bij Agapè. Hij heeft de Werkgroep Gemeentegroei opgebouwd en geeft les in meerdere landen over dit onderwerp.Hij is predikant in de Protestantse Kerk van Nederland (in algemene dienst) en geeft les aan verschillende HBO-instellingen in Nederland en België in Gemeentegroei. Ook leidt hij cursussen over verschillende onderwerpen in kerken/gemeenten. Vanaf 1997 heeft hij zendingsteams gevormd in diverse landen met lokale werkers; dit is het belangrijkste deel van zijn werk geworden.

Bram Krol ontwikkelde een eigen systematiek om de gezondheidskenmerken van de gemeente in kaart te brengen, het zogenaamde Groeitrapezium met acht verschillende deelgebieden. Dit wordt aan een aantal instellingen als uitgangspunt voor onderwijs in Gemeentegroei gebruikt (naast Nederland en België ook aan opleidingen in Peru, Nepal, Kongo, Ivoorkust en Ghana). De ‘Gemeente-zelf-diagnose’ is hierop gebaseerd. Columns, artikelen en boeken van zijn hand hebben tot doel de grootheid van God te laten zien en Christenen te wijzen op het belang van een getuigend geloof en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Naast lesgeven en het leiden van cursussen, vooral in Nepal, Ivoorkust en de Dem. Rep. Kongo, ontwikkelt hij ook een eigen missiologie en zendingsstrategieën, gestimuleerd door zijn kennis van de Bijbel en de bijzondere ervaringen die hij heeft opgedaan. 

Luister ook naar een radio interview van Grootnieuws Radio met Bram Krol (Juni 2014) over zijn nationale en internationale werk.


 contact:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.